Радіомеханік з обслуговування і ремонту радіотелевізійної апаратури

У вас зламався телевізор, не працює DVD-плеєр, ви не знаєте, як підключити домашній кінотеатр. Що робити? Відповідь проста – зверніться до спеціалізованого сервісного центру. Вас радо зустрінуть працівники і зарадять у розв’язанні проблеми.

А хто вони, працівники сервісного центру? Це робітники, які мають кваліфікацію радіомеханіка з обслуговування та ремонту радіотелевізійної апаратури.

 До обов’язків радіомеханіка входить виявлення причин несправностей, усунення неперіодичних несправностей, налаштування телевізорів усіх класів вітчизняного та імпортного виробництва, виявлення причин несправностей та виконання робіт з ремонту та налаштування конверторів дециметрового діапазону, музичних центрів, транзисторних радіоприймачів I і вищого класів, стереофонічних, автомобільних приймачів та магнітол усіх типів, магнітофонів транзисторних II та I класів, виконання робот з модернізації вузлів і блоків радіотелевізійної апаратури.

Кваліфікація радіомеханіка з обслуговування та ремонту радіотелевізійної апаратури дає можливість:
– виконувати електричний монтаж, контроль та регулювання вузлів, блоків і приладів радіоелектронної апаратури;
– визначити причини нечіткої і неправильної роботи складальних одиниць, блоків та виробів, усувати механічні та електричні дефекти;
– ремонтувати телевізійні антени, телевізори, радіоприймачі, магнітофони та іншу апаратуру;
– проводити випробування та тренування радіотелевізійної апаратури.

Висококваліфікований педагогічний колектив училища забезпечує підготовку за багатоступеневими програмами. Рівень підготовки випускників дозволяє успішно виконувати операції на різних етапах сучасного виробництва. Спеціаліст цього профілю повинен не лише досконало володіти особливостями виконуваних ним операцій і прийомами керування апаратурою, а й знати фізичні та технологічні основи приладів мікроелектроніки, елементну базу РЕА, адже саме вони визначають розвиток сучасних засобів приймання, передавання й обробки інформації, систем керування і зв’язку. Мікроелектроніка є “мозком”, “нервовою системою” й “органами чуття” інформатики, кібернетики, робототехніки, вона – лідер сучасних технологій.

Важливим етапом підготовки кваліфікованого робітника є виробниче навчання, яке проводиться в навчальних майстернях та на підприємствах. Виробничі майстерні оснащені сучасною контрольно-вимірювальною технікою та необхідним обладнанням для проведення ремонту радіотелевізійної апаратури.

Випускники професії “Радіомеханік з обслуговування та ремонту радіотелевізійної апаратури” можуть працювати на:
– Промислових підприємствах;
– Об’єднаннях електро- радіотехнічної промисловості;
– Радіомайстернях;
– У структурах всіх форм власності;
– У сфері роздрібної торгівлі радіотелевізійними товарами.

А, якщо є бажання, то можна продовжити навчання в училищі на третьому ступені професійно-технічної освіти та здобути кваліфікацію молодшого спеціаліста з напрямку радіотехніка за спеціальністю “Конструювання, виробництво та технічне обслуговування радіотехнічних пристроїв”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *